Search

Tehnički opis

Zidni elementi

Zidni elementi tipskih montažnih kuća izrađuju se u našoj radionici u modularnoj meri 120 × 260 i 60 × 260 cm. Mogu biti fasadni ili pregradni, puni ili sa ugrađenom stolarijom. Spoljni zid se izrađuje u dve varijante koje se međusobno razlikuju u spoljnoj oblozi, tako da naručilac mora da naznači koji tip želi. Fasadni zid moze biti jačeg preseka – po želji Kupca. Konstrukciju elemenata čini drveni ram debljine 100 mm koji se obostrano oblaže OSB pločama debljine 10 mm. Između obloga stavlja se mineralna vuna od 100mm i PVC folija. Nakon montaže objekata vrši se oblaganje fasadnih zidova građevinskim stiroporom od 80mm, malterisanje i nanošenje akrilne fasade u boji po želji kupca. Sa unutrašnje strane zidovi se oblažu gips-pločom debljine 9,5 mm, gletuju i malaju u dva premaza. Zidovi sanitarnih prostorija i kuhinje oblažu se vodootpornim gips-karton pločama debljine 12.5 mm.

Montaža elemenata

Montaža elemenata i spajanje u jednu celinu vrši se pomoću drvenih temeljača, venčanica i lajsni koje se ubacuju u prethodno urađene žljebove. Temeljače se premazuju bitulitom i pričvršćuju za ankere u betonsku ploču. Kondor rolna, koju obezbeđuje kupac, seče se na trake koje se postavljaju ispod svih zidih elemenata, odnosno temeljača. Prilikom izrade, u zidne elemente ugrađuju se gibljiva creva za razvod struje (struja nije razvedena).
Montaža traje 3-7 dana. Montazu vrše 4-5 montera, nakon montaže 2-3 molera i limari.

Stolarija

Spoljna stolarija je PVC sa Ce sertifikatom sa roletnama. Prema zahtevima prostorija određuju se dimenzije otvora. Unutrašnja vrata su Kraft-master, puna ili polustakljena. Zastakljivanje stolarije vrši se termoizolacionim staklom 4 + 16 + 4 mm. Balkonska vrata i prozori su jednostruki, jednodelni-ekranski. Vrstu stolarije kao i njene dimenzije precizno određujemo prilikom  potpisivanja ugovora.
Ulazna vrata su obezbeđena sigurnosnom bravom sa uloškom, a ostala vrata običnim bravama.

Krovne konstrukcije

Krovna konstrukcija se pravi od rešetkastih nosača, u svemu prema statističkom proračunu. Krovni nosači daščaju se čamovom daskom od 24 mm u krovnim ravnima, plafonskim letvama u plafonskim ravnima i vertikalnim i horizontalnim spregovima, tako da se postiže prostorna stabilnost krova i objekta.
Preko daščane oplate postavlja se paropropusna folija, podužne i poprečne letve preseka 24×48 mm, čime se dobija provetravanje ispod krovnog pokrivača. Kalkanski delovi se oblažu ivericom, preko nje stiropor i fasada. Preko donjeg pojasa krovnih nosaca postavlja se plafonski roštilj od metalnih šina, preko njih PVC folija. i gips ploča. Sa gornje strane stavlja se mineralna vuna 100 mm. Venci krova se opšivaju čamovom rendisanom daskom, a strehe Aluminijumskom podšivkom-lamperijom u braon boji preko metalnih profila. Venci i strehe se boje sadolinom u boji po želji Kupca.
Pokrivanje krova vrši se standardnim duplo pečenim crepom Ideal-222 prve klase sa 30 godina garancije. Postoji mogućnost  ugradnje neke druge pokrivke kao npr.oktave (radi se u četiri boje), tegole, onduline kao i drugim pokrivkama zavisno od potreba i želja Kupaca.

Plafonska konstrukcija

Plafonska konstrukcija montažnih kuća se sastoji od roštilja, izolacije, parne brane i plafonske obloge. Presek plafonske konstrukcije izgleda ovako:

Limarski radovi

Limarski radovi su obavezni na svim našim kućama. Oluci se mogu uraditi od različitih materijala kako od običnog pocinkovanog lima, tako i od bakra i rostfraja a sve se precizira prilikom potpisivanja Ugovora. Naš standard su okrugli plastificirani u braon boji oluci.

GRAĐEVINSKI RADOVI:
Izvodi ih kupac po nacrtu prodavca, ukoliko se ne postigne drugačiji dogovor.

MONTAŽERSKI RADOVI:
Zidni elementi se rade u radionici u modularnoj meri 120x260cm i 60x260cm i mogu biti fasadni ili pregradni, puni ili sa ugrđenom stolarijom. kontrukcija elemenata je drveni ram d=80mm koji se obostrano oblaže ivericom 10mm. Između obloga stavlja se mineralna vuna od 100mm i PVC folija. Nakon montaže objekta vrši se oblaganje fasadnih zidova građevinskim stiroporom 80mm, malterisanje i nanošenje akrilne fasade. Sa unutrašnje strane zidovi se oblažu gips-pločom 9.5mm, gletuju i malaju u dva premaza. Zidovi sanitarnih prostorija i kuhinje se oblažu vodootpornom gips pločom 12.5mm. montaža elemenata i spajanje u jednu celinu vrši se pomoću drvenih temeljača, venčanica i lajsni koje se ubacuju u prethodno urađene žljebove. Temelječe se premazuju bitulitom i pričvršćuju za ankere koji su ugrađeni u betonsku ploču prilikom njene izrade. Kupac obezbeđuju rolnu “kondora” od koga se seku trake i postavljaju ispod svih zidnih elemenata, odnosno temeljača. Prilikom izrade elemenata ugrađuju se gibljiva creva za razvod struje(struja nije razvedena).

Fasadni zidovi mogu biti i jačeg preseka po želji kupca.

KROVNA KONSTRUKCIJA:
Krovna konstrukcija se radi od rešetkastih nosača u svemu prema statističkom proračunu. Krovni nosači se daščaju čamovom daskom 24mm. preko daščane oplate se postavlje ter-hartija, vertikalna i horizontalna letva i pokrivanje se vrši crepom M222. Kalkanski delovi se oblažu ivericom i preko nje ide stiropor i fasada. Preko donjeg pojasa krovnih nosača se postavlja plafonski roštilj od letve 48x40mm, preko nje PVC folija i gips-ploča, a sa gornje strane stavlja se mineralna vuna 80mm. Plafon se gletuje i mala u dbe premaza. Strehe se podšivaju aluminijumskom lamperijom, venci se oblažu takođe aluminijumskom lamperijom. Svi stubovi, podvlake i ograde se rade od kvalitetne čamove građe. Svi drveni elementi se boje sadolinom u dva premaza.
Postavljaju se oluci od pocinkovanog lima, kao i ostala pripadajuća limarija.

Montaža traje 4-7 dana. Montažu vrši 4 montera, zatim 2 molera i limari.